Postres  Artesans....

....amb  molt  d'AMOR

Un paradis envoltat de grans ciutats.

Es tenen referències de Gallecs cap a l'any 904, al mateix temps que Parets i abans que Mollet. 

En la limitació de la nova església de Parets s'incorpora la descripció "el llogaret que diuen Ermedeu amb la meitat de l'alou de Gallecs".

Més endavant, es troben moltes referències de Gallecs en documents històrics, especialment en donacions fetes al monestir de Sant Cugat.  

 Actualment Gallecs és un espai rural de 733,52 hectàrees, situat a quinze quilòmetres al nord de Barcelona, que conserva els seus valors naturals i paisatgístics, i on actualment s’està portant a terme la conversió a l’agricultura ecològica. 

És també, l’espai lliure referent, cultural i de lleure de les poblacions veïnes, i esdevé un pulmó verd.  

Els amants de la natura podeu triar entre diferents rutes, a peu o en bicicleta, per descobrir el gran ventall de colors que Gallecs ofereix, en cada una de les estacions de l'any.

Gallecs és un espai d’interès natural (EIN) des del 20 d’octubre de 2009, mitjançant el Decret 156/2009, quan es va incloure al Pla d’espais d’interès natural (PEIN) amb l’ objectiu de protegir un dels paisatges més característics de la plana del Vallès. 

L’any 2005 es va iniciar l’execució del Pla de reconversió a l’agricultura ecològica.

 L’aplicació d’aquest pla de reconversió, que es basa en la qualitat dels aliments, la seguretat alimentària, les bones pràctiques agràries, el respecte pel medi ambient, la viabilitat econòmica i el comerç de proximitat pretén aconseguir l’assentament de la gent al territori i el relleu generacional dins de l’espai rural.

La nostra festa Major es el 25 de Juliol, Sant Jaume, i sempre per aquestes dates oferim un ampli programa per gaudir de la música, els jocs, el ball, els concerts, les tradicions, el bon menjar i les ganes de disfrutar d'un entorn meravellos.

I si sou amants de les fires, tenim un bon grapat: la fira del tomaquet, la de l'espelta, la de la mongeta i la de Nadal, entre d'altres, on podreu passar uns dies fantastics, participant en els nostres tallers, xerrades, contacontes, i tastant tots els productes que elaborem a Gallecs. 

Que vindreu??